Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

MALZEMELER
  • 400 g salamura veya taze yaprak
  • 500 g pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Tuz, yenibahar, kuru nane
  • 5 soğan
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı Yeşilce Sızma Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Tarifi

  • Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzüp bir kaba alın. Kıyılmış yeşillikleri, çok ince kıyılmış soğanları, salçaları, şekeri, zeytinyağını, kıyılmış sarımsakları, fıstıkları, tuzu ve baharatı ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Salamura yaprakları kaynar suyun içinde 10 dakika kadar beklettikten sonra süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp, tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.
Yeşilcenin Mutfağı

Yeni gelişmeler, son indirimler, kampanyalı ürünlerimizden
ilk size haber verelim.

yesilce.com.tr 2015 © Copyright - Tüm Hakları Saklıdır

Bulutomo