Zeytinyağlı Etli ve Barbunyalı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Etli ve Barbunyalı Taze Fasulye

MALZEMELER
  • 300 g kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağıYeşilce Sızma Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı su
  • 1 avuç taze barbunya içi

Tarifi

  • Barbunyaları küçük bir tencerede 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Soğanı ince ince kıyın. Biberleri temizleyip yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 cm uzunluğunda doğrayın.
  • Eti tencereye alın, üzerine zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte kaynamasını bekleyip kaynayınca ateşi kısın. Et kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğanı ilave edin, 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine fasulyeleri ve barbunyaları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Domates salçasını ilave edip bir-iki kez çevirin. Tencereye önce biberleri alın, üzerine de domatesleri yayın. Tereyağını birkaç parçaya bölüp tuzla birlikte serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Karıştırmadan kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
Yeşilcenin Mutfağı

Yeni gelişmeler, son indirimler, kampanyalı ürünlerimizden
ilk size haber verelim.

yesilce.com.tr 2015 © Copyright - Tüm Hakları Saklıdır

Bulutomo